Openingstijden

alleen op afspraak

maandag 08:00 – 19:00
dinsdag 08:00 – 19:00
woensdag 08:00 – 19:00
donderdag 08:00 – 21:00
vrijdag 08:00 – 19:00
Mooie jonge vrouw in retro stijl met zonnebril en Audrey Hepburn uitstraling.
History repeats

Retro & Vintage

Hairstyles

VINGER GOLVEN

‘Finger waves’ met een moderne twist

Door de verschillende haartrends op dit moment zijn er veel mogelijkheden en uitdagingen om je van de perfecte look te kunnen voorzien. Deze zomer zien we contrasten tussen glans en mat en vintage kapsels met een moderne twist.

Haarstijlen uit vroeger tijden komen telkens weer terug. Nadat ‘finger waves’ (vinger golven) op de catwalk werden gezien bij o.a. Marc Jacobs, Gucci, Stella McCartney, Jason Wu en Salvatore Ferragamo is het retro kapsel weer populair aan het worden.

De finger waves zijn S-vormige golven die vaak mooi plat langs het gezicht worden gedragen. De stijl verscheen voor het eerst in de jaren 1920 in de Verenigde Staten na het debuut van de bob die populair werd als vrouwenhaardracht. In die jaren waren de finger waves vooral bedoeld om de strakke lijnen van de bob kapsels te verzachten. Bij een bobkapsel is al het haar op een lengte geknipt, meestal op de kaaklijn.

Vrouwen gebruikten water en hun vingers (de topstylinggereedschappen op dat moment) om een elegante golf te creëren om zo textuur, zachtheid en vrouwelijkheid aan de mannelijkere snit van de bob toe te voegen. Bekende actrices uit die tijd als Marlene Dietrich, Joan Crawford en Anita Page kunnen gezien worden als iconen van het finger waves kapsel.

Het finger waves kapsel is niet alleen voor op de catwalk of in de film. Door de vinger golven alleen langs de haarlijn in combinatie met een zijscheiding te dragen en aan de achterkant een natuurlijk gekrulde of rechte textuur wordt het niet alleen een mooi kapsel voor speciale gelegenheden maar ook voor alledag.

LEES MEER...

Een trend die jou aanspreekt? Het is een verfijnde techniek en één van mijn favorieten!
Je maakt ze door met je vingers in het natte haar met veel gel de slagen in je haar te knijpen, en de slagen met clipjes of klemmen vast te zetten en het te drogen onder een droogkap.
Wanneer het haar volledig droog is blijven de platliggende slagen (in S-vorm) mooi op het hoofd liggen.

Experimenteer met soepel vallende droge golven en natte, sexy slagen, combineer ze met opsteekkapsels of style je korte kapsel voor een speciale gelegenheid. Deze vintage vingergolven kunnen het allemaal en doen meer dan je je kunt voorstellen!

 

De finger waves waren een manier om het nogal strenge en strakke bob kapsel van de ‘flappers’ op te fleuren. Flappers en flapper-girls zijn de benamingen die in de jaren 1920 werden gebruikt voor een nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen die toen ontstond. Flappers rookten, reden auto, luisterden naar jazz, dronken flink en gingen makkelijker dan gebruikelijk om met seks. Niets van dit werd in die tijd als ‘damesachtig’ beschouwd: het was nieuw en schokkend.

 

Flappers hadden iets provocerends, brutaals en uitdagends. Ze hadden hun eigen haarstijlen en manieren van kleden, vooral kort haar en korte rokjes. Flappers waren een teken van veranderende tijden en meer vrijheid voor vrouwen om zichzelf te uiten. Het lijdt geen twijfel dat de flappers veel stijl hadden.