Openingstijden

alleen op afspraak

maandag 08:00 – 19:00
dinsdag 08:00 – 19:00
woensdag 08:00 – 19:00
donderdag 08:00 – 21:00
vrijdag 08:00 – 19:00
Jonge vrouw met halflang blond haar met zachte, lichte krullen van wortel tot punt met koele tinten door Matrix haarverzorging.
Hair care

Matrix

Matrix

VOOR ALLE HAARTYPES

Matrix – haarverzorging moet niet ingewikkeld zijn

Hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en de nieuwste technologieën vormen een unieke mix om de schoonheid van elk haartype te verbeteren. Alle producten voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en innovatie.

Matrix werd in 1980 opgericht door het Amerikaanse echtpaar Arnie en Sydell Miller. Hun droom was en blijft om de impact op de planeet te minimaliseren, van hun kantoren tot de salon tot het dagelijks leven van hun klanten.

Daarom beloven ze dat elke nieuwe formule die wordt gelanceerd schoner zal zijn, dat elke verpakking zal worden gemaakt van gerecycled plastic of minder plastic.

Nu, meer dan twee decennia later, staan de originele ideeën van de Millers nog steeds overeind. Gevoed door expressieve inspiratie, ongecompliceerde producten en diensten voor iedereen. Samen kunnen we een impact maken en samen staan we sterker!

Matrix is de nummer één in Amerika op het gebied van professionele haarverzorging in salons, en een bekend merk in Nederland. Wereldwijd wordt Matrix door kappers in meer dan 250.000 salons gebruikt. Ook bij Haaratelier Marjon! in Haarlem-Centrum.

 

Mijn 3 favoriete producten van Matrix:

Dat zijn drie haarverzorgingsproducten uit de Total Results lijn van Matrix. Het zijn producten die je helpen langer plezier te houden van je haarkleur in de periode die tussen je bezoeken aan de kapper ligt.  Doordat er toners zijn toegevoegd neutraliseren ze ongewenste kleureffecten die na verloop van tijd kunnen ontstaan bij zowel gekleurd haar als je natuurlijke haarkleur .

LEES MEER, HIER IS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER TONERS...

 

Dit is waarom je haarkleur verandert

 

Om te begrijpen hoe haarkleuren werken, moet je eerst wat weten over het concept van ondertonen. Ondertonen liggen letterlijk op de loer onder het oppervlak van je natuurlijke haarkleur. Als je lichtblond haar hebt, zijn de ondertonen geel of goud. Als je lichtbruin haar hebt, is oranje de ondertoon. En wanneer je heel donkerbruin of zwart haar hebt is de ondertoon rood.

 

Wanneer de kleur van je haar lichter wordt doordat je highlights laat zetten of je het haar laat blonderen dan zullen deze ondertonen in je haar tevoorschijn komen. Maar ook wanneer je haar wordt blootgesteld aan elementen zoals zonlicht, chloor of hard water verandert de kleur van je haar en worden die ondertonen zichtbaar. Daarom kan een lichte haarkleur vergeeld lijken, wordt een bruine haarkleur koperachtig en krijgt een donkere haarkleur een rode gloed.

 

Door erachter te komen welke kleur je het beste kunt gebruiken om op de juiste manier het geel, oranje of rood in je haar te neutraliseren maken we gebruik van het kleurenwiel.

De kleur die  tegenover het geel, oranje of rood op het kleurenwiel ligt is de kleur waarmee je neutraliseert.

 

Dus voor een ongewenste gele of gouden tint in je blonde haarkleur gebruik je paars/violet.

Voor oranje of koperachtige tinten in je bruine haarkleur gebruik je blauw. Groen heft de ongewenste rode tinten in je donkerbruine of zwarte haarkleur op.

 

Kleurenwiel uitleg hoe toners haarkleuren neutraliseren werkt

 

Er zijn een aantal manieren om je haarkleur te neutraliseren of te versterken. In de salon doe ik dat door een neutraliserende kleur toner, ook wel spoeling genoemd, op je haar aan te brengen na je highlights of het blonderen.

Om deze kleur optimaal te houden tussen twee kleurbehandelingen door is het belangrijk om thuis je haar te onderhouden met een shampoo en/of masker die dezelfde kleurtoon afgeeft zoals in de salon aangebracht. Dan  houd je de ongewenste tonen thuis zo goed en zo lang mogelijk onder controle.

 

De haarverzorgingsproducten van Matrix Total Results bestaan uit 3 lijnen;

  • So Silver om geel te neutraliseren
  • Brass Off om oranje te neutraliseren
  • Dark Envy om rood te neutraliseren

 

Het is aan te raden om na het gebruik van een shampoo en/of masker met toner ook een conditioner te gebruiken. Het doel van een shampoo is het haar te reinigen. Daarom zorgt de shampoo dat de haarschubben open gaan staan want dan spoel je het vuil met het schuim uit het haar.

 

Bij een tonende shampoo wordt er tevens kleur in de openstaande schubben aangebracht.  De kleur hecht zich aan de schubben, zeker wanneer het haar poreus is door bijvoorbeeld een kleurbehandeling. Om er nu voor te zorgen dat deze kleur niet verdwijnt maar wordt opgesloten in het haar is het gebruik van een conditioner erg belangrijk. Door de hogere PH waarde in een conditioner zullen de schubben zich sluiten waardoor de kleur vast blijft zitten in het haar. Ook behoudt je haar de verzorging en glans.

 

Mijn advies is om shampoo met toner niet elke keer te gebruiken maar om de beurt met een normale verzorgende shampoo. Dit omdat er anders teveel kleurafzetting is op het haar als alleen de shampoo met toner wordt gebruikt.

 

De conditioner is geschikt voor dagelijks gebruik. Gehydrateerd haar is ook gemakkelijker in model te brengen waardoor het minder breekt en de beheersbaarheid verbetert. Bovendien blijft het haar zijdezacht zonder te verzwaren, met een stralende en natuurlijke glans.

 

Doe het met zorg

 

Denk eraan voorzichtig te zijn bij het neutraliseren van ongewenste haarkleuren thuis. Draag handschoenen om vlekken op je handen te voorkomen en houd het sterk gepigmenteerde haarmasker van je hoofdhuid af!

Onthoud dat deze formules kleurstof afzetten, dus gebruik geen blauwe of groene shampoos en/of maskers als je heel licht haar hebt, omdat ze je haarkleur zichtbaar zullen veranderen. Koel, glanzend zwart haar is geweldig. Groenachtig blond haar? Niet echt mooi!

Matrix Total Results Color Obsessed

So Silver

Wil je af van de gele kleurtonen in je haar?

Total Results So Silver is een systeem van shampoo, conditioner en masker om gele kleurtonen in blond, zilver en grijs haar tegen te gaan.

De So Silver shampoo wast het haar op milde wijze en bevat sterke paarse kleurpigmenten die kleur aan het haar afgeven. Paarse pigmenten neutraliseren gele en gouden kleurtonen. Het geeft je highlights of geblondeerde haar een koelere tint. En verfrist en versterkt de kleur van natuurlijk grijs/wit en blond haar.

De conditioner hydrateert droog, broos en poreus haar en voegt een schitterende glans toe. Het haar wordt hersteld en de haarschubben worden gesloten zodat het vervagen van de kleur tot een minimum wordt beperkt.

Het masker bevat de grootste hoeveelheid micro kleurpigmenten waarmee je de meeste kleurafzetting en verandering aan je kleur kunt geven. Het verzorgt het haar intensief en zorgt dat het haar zijdezacht aanvoelt. Het voegt prachtige zilvertonen toe aan platinablond haar of verandert je grijs in verbazingwekkend zilver. Met een prachtig koel eindresultaat!

Matrix Total results Color Obsessed

Brass Off

Wil je zo lang mogelijk genieten van de koele kleur die de kapper heeft aangebracht in je haar?

Total Results Brass Off is een systeem dat sterke blauw pigmenten bevat in de shampoo en het masker. Het zorgt ervoor voor dat ongewenste koperachtige en oranje tinten uit lichtbruin haar verdwijnen.

De shampoo reinigt mild en bruin haar dat lichter is gekleurd behoudt zijn koele karakter. Ideaal om de aangebrachte lichte tinten van bijvoorbeeld balayage en bronde in een totaalkleuring mooi in balans te houden.

De conditioner zorgt voor de nodige voeding en hydratatie, verlengt de duurzaamheid en beschermt het haar tegen beschadiging. Het vermindert de kans op breuk en na gebruik voelt droog en beschadigd haar zijdezacht, soepel en hersteld aan.

Door de sterk kleur afgevende blauwe micro pigmenten is het masker van Total Results Brass Off in staat om de koperkleuren in het haar te neutraliseren. Matrix Total Results Mask beschermt het haar intensief en biedt de ultieme verzorging zodat het er gezond en verzorgd uit blijft zien.

Matrix Total Results Color Obsessed

Dark Envy

Nu is er een innovatieve oplossing voor donkerbruin tot zwart haar dat lichter is geworden door blootstelling aan de zon of hard water. De Total Results Dark Envy formule maakt gebruik van groene micro pigmenten om ongewenste rode en oranje tinten in donkerbruin haar tegen te gaan, waardoor een koeler en meer uniform uiterlijk ontstaat.

De smaragdgroene shampoo-formule met sterk geconcentreerde pigmenten helpt de intensiteit en frisheid van je kleur tussen salonbezoeken te behouden. De shampoo is geschikt voor zowel natuurlijk als gekleurd donker haar en zorgt ervoor dat je kleur er diep, intens en vrij van koperkleurige tonen uitziet.

De Dark Envy Green Conditioner houdt je donkerbruine haarkleur langer fris. Deze conditioner streeft ernaar je haarkleur vast te houden. Hoewel het niet kleur afzettend is, verrijkt de formule de natuurlijke of gekleurde basis van donkerbruin haar door intense hydratatie. De formule hydrateert elke haarvezel diep en verbetert daardoor de kleur, waardoor je donkerbruine tint rijk en glanzend blijft.

Total Results Mask bevat de  hoogste concentratie aan directe kleurstoffen om ongewenste rode en oranje tinten te bestrijden en te neutraliseren. Het is een sterk gepigmenteerd haarmasker voor in de salon dat ook thuis gebruikt kan worden. Het voedt de haarvezel diep en laat een stralende glans achter!