Openingstijden

alleen op afspraak

maandag 08:00 – 19:00
dinsdag 08:00 – 19:00
woensdag 08:00 – 19:00
donderdag 08:00 – 21:00
vrijdag 08:00 – 19:00
Jonge vrouw heeft lang golvend haar met slagen in bruin-kastanje laten kleuren en daarna donkerblonde highlights laten zetten.
Specialist

Kleuren

Techniques

EINDELOZE VARIATIE

Vind je mooi haar belangrijk?

Kleuren versterken je kapsel en laten je haar leven! Het is mijn passie om jou te helpen aan de kleur die het beste past bij je persoonlijkheid. Wil je zien welke haarkleur het meeste voor je doet? Wil je sterker of zakelijker overkomen? Of je gekleurde haar laten uitgroeien naar je natuurlijke grijze haar, maar dan wel sprankelend en eigentijds? Wordt het subtiel kleurgebruik, een correctie of een totale make-over? Welke kleur je ook zoekt, alle tinten en kleuren om unieke kleurresultaten te realiseren vind je in het Haaratelier.

Bij het advies dat ik je geef wordt naast wie je bent en wat je wensen zijn ook rekening gehouden met je type haar, de teint van je huid en de kleur van je ogen.
Door de keuze van de juiste techniek en het gebruik van producten die ervoor zorgen dat jouw haar gezond blijft wordt het gewenste resultaat van de kleurbehandeling bereikt. Vanzelfsprekend geef ik je tips met betrekking tot de haarverzorging zodat jouw haar er goed uit blijft zien.

Met meer dan 25 jaar ervaring versta ik de kunst van het kleuren en je zult in mij de ware kleurspecialist ontdekken die kleur geeft aan jouw persoonlijkheid.

Een kapsel extra kracht geven of een totaal andere look creëren kan dus heel goed met het aanbrengen van een kleur in het haar. Hieronder tref je een kleine greep aan uit de verschillende kleurbehandelingen en technieken die toegepast kunnen worden, met daarbij een toelichting.
Naast de perfecte color treatment kun je onder andere terecht voor een prachtige blow-dry en natuurlijk de perfecte haircut, maar ook een workshop kleurenanalyse.

 

KLEURBEHANDELINGEN EN TECHNIEKEN:

Totaalkleuringen

Net dat beetje meer cachet voor je eigen natuurlijke haarkleur geef je met een iets donkerdere spoeling. Of juist een diepe fellere kleur, denk dan bijvoorbeeld aan een mooie koper of mahonietint. Een spoeling is ideaal voor de eerste grijze haren zodat ze er subtiel nog zacht doorheen schijnen en voor een volledige dekking van de grijze haren een definitieve haarkleuring.

Scrunch-techniek

Scrunchen is een techniek waarbij tijdens het kleurproces gebruik wordt gemaakt van toupage (het terug kammen van het haar richting de haarwortel). Hierdoor worden niet alle haren gekleurd en krijgt vooral kort haar een leuk speels karakter.

Folie-techniek

De folietechniek wordt gebruikt bij plaatselijk kleuren. De kleuring wordt met behulp van (aluminium) folies in het haar gezet, vanaf de hoofdhuid tot in de punten. Hierdoor ontstaan verschillende plukjes haar, die op een natuurlijke manier samenvallen in het kapsel. Hierbij wordt rekening gehouden met de valling van het haar en het gewenste effect.

 

De hoeveelheid folies kan variëren. Door veel van deze folies in het haar te zetten kun je bijvoorbeeld met highlights (lichte plukjes) een hele blonde look creëren waar toch ook nog je eigen haarkleur doorheen gemixt zit. Is je haar daarentegen veel te egaal blond geworden door bijvoorbeeld de zon dan kun je lowlights (donkere plukjes) zetten om weer meer diepte te creëren.

 

Fijner haar zal voller lijken door een mix van koele en warme tinten. Dikker haar zal door deze high- en lowlights juist veel speelser ogen.

Kam-techniek

Met de kam worden dunne en/of wat dikkere kleurstrepen vanuit de losse hand aangebracht wat daardoor een wat zachter, natuurlijker eindresultaat geeft dan bijvoorbeeld highlights en lowlights die met folie ingezet worden.

Balayage

Balayage is een tijdloze techniek, waarbij de kleuring direct (zonder het gebruik van folies) met een kwast op het haar wordt aangebracht. Doordat de kleuring halverwege het haar wordt aangezet, ontstaat er een natuurlijk overlopend effect, van donker uitlopend naar licht, dat prachtig is bij vrouwen met halflang tot lang haar. Elke pluk haar wordt één voor één met de hand gekleurd.

 

Het verloop bij de Balayage is heel natuurlijk omdat maar 50% van het haar wordt opgelicht terwijl het verloop bij de Ombre zo’n 70% van het haar in beslag neemt vanaf de punten naar boven, en er dus een kleiner deel van de basiskleur blijft behouden.

Ombre

Ombre is Frans voor ‘schaduw’. Bij de kleurtechniek worden highlights aan de uiteinden (punten van het haar) geplaatst, waardoor er een schaduweffect ontstaat tussen de boven- en onderkant. Hierbij is de bovenkant altijd donkerder dan de onderkant, waardoor je bijna geen uitgroei ziet. Vaak worden er twee verschillende kleuringen gebruikt. Twee nuances van een zelfde kleur die in elkaar overlopen, of twee uiteenlopende kleuren die worden gebruikt voor een contrast effect.

Bronde

Bronde is een variatie op Ombre. Het verschil met een Ombre is dat er bij Bronde meer wordt gewerkt met meerdere bruintinten. Met behulp van high- en lowlights worden er diverse tinten blond en bruin in de haren aangebracht. Wanneer je een koele teint in je huid hebt, geven astinten een prachtig resultaat. Bij een warmere teint van de huid zijn over het algemeen kleuren zoals goud en koper een goede combinatie.

Sombre

Een subtiele variant van de Ombre, bij de Sombre wordt de haarkleur zo natuurlijk mogelijk gekleurd, voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Hiervoor wordt een geleidelijke overgang van donker naar licht gecreëerd. Bij de aanzet wordt de donkerste kleur aangebracht, waarna een iets lichtere haarschakering volgt, om te eindigen met de lichtste kleurschakering op de puntjes.

 

De lichte kleurnuances worden met verschillende high- en lowlights in je haar gemaakt en zorgen voor een bijzonder subtiel en natuurlijk effect. De kleur verschillen liggen zo dicht bij elkaar waardoor het een zachter en eleganter effect heeft.

Babylights

Met babylights creëer je de zon in je haar. Door lichtere plukken aan de contouren (voorkant) van je gezicht zacht weg te laten lopen naar achter.

Gracefully Grey

Grijs is een fantastische kleur om veel mooie dingen mee te doen. Zo kun je over je natuurlijke grijs een mooie zilverkleurige spoeling zetten voor meer glans of juist een stuk donkerder met steel grey of steel silver grey om je kapsel meer te accentueren. Maar ook een combinatie van highlights en lowlights zullen een aaneenschakeling van tinten geven waardoor je niet meer ziet welke kleur nou van jezelf komt en welke van de kapper.

 

Voor de dames onder ons die graag van hun gekleurde haar af willen omdat hun natuurlijke grijze haar steeds sneller de kop opsteekt is er een behandelplan waardoor er uiteindelijk een schitterende gracefully grey ontstaat!